Opleidingen > Rijbewijzen > Rijbewijs B > Praktijk > Opvolgingspakket (10 uren) >
Opvolgingspakket (10 uren)

Vanaf de leeftijd van 17 jaar kan je lessen volgen in de rijschool waarin wij de basisvaardigheden aanleren.

Je volgt gespreid over de stage periode 10 uren uur les met een wagen van van de rijschool onder begeleiding van een lesgever. Je begeleiders mogen de lessen mee volgen. Wij bekijken samen met jullie hoe de stage van een jaar zo goed mogelijk kan ingevuld worden.

Tijdens deze opleiding zal je een eerste kennismaking doen met je wagen.
Dat wil zeggen dat je een rit leert voorbereiden , je voertuig leert beheersen. Onderwerpen als zithouding, het juist afstellen van je spiegels, maar ook stuurtechniek, de positie op de rijbaan, remmen en schakelen komen aan bod. Dit alles uiteraard afhankelijk van je voorkennis en leersnelheid.

Je stage duurt minstens 3 maanden en maximum 3 jaar.
Na een stage van minimum 3 tot maximum 36 maanden kan u op examen met de wagen van de rijschool of met de eigen wagen (met begeleider). Tijdens de stage moet je steeds met een begeleider rijden.

BEGELEIDERS:

Je moet de begeleiders op je voorlopig rijbewijs laten zetten. Je kan maximaal gebruik maken van 2 begeleiders die minstens 8 jaar beschikken over een geldig rijbewijs.

 
Tijdens deze stageperiode nodigen we u naar wens 2 maal uit om samen met je begeleider een evaluatieles te volgen. Tijdens deze evaluaties gaan we na of je opleiding volgens plan verloopt, geven we jou extra tips en kunnen we je begeleider indien nodig bijstand bieden.

Aan het einde van de stage kunnen jij en je begeleider(s) nog twee uur les komen volgen bij de rijschool. We vertellen je wat er nog moet bijgeschaafd worden. Je legt het praktijkexamen af met de rijschool of met je begeleider.
Je kan het praktisch examen ten vroegste afleggen vanaf je 18 jaar.

Ben je geslaagd? Dan mag je op het gemeentehuis je rijbewijs B halen.

Opgelet: U kan slechts praktijkexamens afleggen tijdens de geldigheidsduur van het theorie examen (3 jaar na slagen).


Merksemse Rijschool - Erkenningsnummer M.O.W.: 2547 - Tel.: +32 3 645 66 55 - Fax: +32 3 645 49 69 -
Algemene voorwaarden - Privacybeleid - Sitemap - BTW: BE 0870.126.127
Webdesign by IDcreation 2010