Erkend door de Federale overheid onder het nummer 2547 en OCF-051
+32 3 645 66 55
Volg ons via Facebook Facebook
Opleidingen > Terugkommoment >
Terugkommoment

Het terugkommoment voor beginnende bestuurders

schrijf je hier in via onze opleidingskalender

De prijs van de opleiding bedraagt 103 euro.

Heb je vragen? Dan kan je die sturen naar terugkommoment@merksemserijschool.be 

 

 

OPGELET TIJDELIJKE CORONA REGELING

6 tot 9 maanden na het aanvragen van uw definitieve rijbewijs B moet u het terugkommoment volgen.
• Als de termijn waarin u het verplichte terugkommoment moet volgen eindigde tussen 16 maart en 31 juli, dan wordt die termijn verlengd tot en met 31 december 2020.
Als u niet tijdig deelneemt aan het terugkommoment (6 tot 9 maanden na de aanvraag van uw definitieve rijbewijs B) hebt u nog 2 maanden de tijd om het terugkommoment te volgen en betaalt u een toeslag van 52 euro.
• Als die extra termijn eindigde tussen 16 maart 2020 en 31 juli 2020, dan krijgt u tijd tot en met 31 december 2020 om het terugkommoment te volgen. U betaalt ook de toeslag van 52 euro.


  Het terugkommoment is het laatste luik in de vernieuwingen van de rijopleiding die de Vlaamse regering in 2017 heeft opgestart. Alle nieuwe bestuurders, die na 1 oktober 2017 hun laatste voorlopig rijbewijs behaalden, zullen deze vier uur durende sessie moeten volgen, tussen de 6 en de 9 maanden na het behalen van hun definitieve rijbewijs.

Ook kandidaten die na 1 oktober 2017 van model van voorlopig rijbewijs veranderden (dus die omschakelden van een voorlopig rijbewijs van 18 maanden naar een van 36 maanden of omgekeerd) moeten het terugkommoment volgen.
Als je voor 1/10/2017 je (laatste) voorlopig rijbewijs behaalde, val je dus niet onder de nieuwe regeling en moet je dit terugkommoment niet volgen.          
      U kan de termijn waarin u het verplichte terugkommoment moet volgen of de status van uw aanvraag om uitstel snel en gemakkelijk online raadplegen op Mijn Burgerprofiel. Mijn Burgerprofiel is de online toepassing van de Vlaamse Overheid. De termijn zal onder ‘Uw gegevens bij de overheid’ > ‘Mobiliteit’ zichtbaar zijn (normaalgezien ten laatste 2 weken voor u uw definitief rijbewijs 6 maanden hebt aangevraagd in het gemeentehuis). Zie https://www.vlaanderen.be/uw-overheid/mijn-burgerprofiel

OPGELET: Wanneer u te laat toekomt op jouw terugkommoment moet u zich opnieuw inschrijven voor een andere sessie en opnieuw inschrijvingsgeld betalen. Kom dus tijdig!

 

Normaalgezien ontvang je van de Vlaamse overheid ook een uitnodigingsbrief voor je het terugkommoment moet volgen. Maar je volgt best via Mijn Burgerprofiel zelf je termijn op.

Locatie:
De opleidingen gaan door op onze site te Wijnegem industrie aan de Bijkhoevelaan 28 (industriezone achter banden Donckers en Desco aan de Bisschoppenhoflaan)      
           

Zie plannetje onderaan deze pagina   !!!                                                    

 

Programma:

1: Kennismaking
met de lesgever en de medekandidaten (30')

2: Praktijkoefeningen op het privaat terrein (120')
Bij deze oefeningen wordt voornamelijk op risicoherkenning gewerkt.
Je ondervindt in onze wagens hoe stopafstanden kunnen worden ingeschat aan 30km/uur en aan 50km/uur.
Met een  alcoholbril  kan je vaststellen hoe rijden onder invloed de vaardigheden beïnvloedt.
Je ervaart de risico's van afleiding bij het rijden.


3: Een interactief groepsgesprek (90')
De praktijksessie wordt geëvalueerd, maar ook je ervaringen als nieuwe bestuurder tijdens de eerste 6 à 9 maanden van je 'rijcarrière' deel je met je medekandidaten.
De gesprekken gaan over diverse onderwerpen, zoals de risico's van alcohol of druggebruik achter het stuur, de sociale druk van passagiers en vriendenkring ... vermoeidheid, smartphonegebruik tijdens het rijden en zo meer.


   
   

Merksemse Rijschool - Tel.: +32 3 645 66 55 - Fax: +32 3 645 49 69 - - BTW: BE 0870.126.127
Webdesign by IDcreation 2010