Opleidingen > Rijbewijzen > Rijbewijs A > Praktijk > Voorlopig rijbewijs >
Voorlopig rijbewijs
Wij beschikken over een eigen oefenterrein van 5.000 m2 gelegen nabij de Bisschoppenhoflaan (ter hoogte van Desco). Dit oefenterrein is afgesloten van het wegverkeer.

De beste wijze om een rijbewijs A1, A2 of A te behalen is via een voorlopig rijbewijs.

Na een degelijke basisopleiding van minstens 9 uren en het slagen voor een examen op het privaat terrein (manoeuvres) van het examencentrum kan U dan met eigen motor verdere ervaring opbouwen.

Het voorlopig rijbewijs is maximum 12 maanden geldig.
U kan reeds na 1 maand het praktisch examen afleggen met eigen motor of na het volgen van 3 extra uren les met de motor van de rijschool.

Opgelet:
  • we trachten minstens de helft van de gevolgde lessen te laten plaatsvinden op de openbare weg. Dwz dat bij een pakket van 9 uren ongeveer 4,5 uren besteed wordt aan manoeuvres. Mocht dit aantal uren niet volstaan dient men extra lessen te reserveren.
  • De lessen en examen op het privaat terrein voor het behalen van het voorlopig rijbewijs worden steeds gegeven met de motor van de rijschool.
  • Na 2 maal niet slagen voor het examen op privaat terrein of  openbare weg moet U 2 uren rijles volgen vooraleer er een examen kan afgelegd worden.
  • Indien U het examen openbare weg aflegt met uw eigen motor moet deze voldoen aan de minimum eisen van het examencentrum (www.goca.be)

 

 

 

Merksemse Rijschool - Erkenningsnummer M.O.W.: 2547 - Tel.: +32 3 645 66 55 - Fax: +32 3 645 49 69 -
Algemene voorwaarden - Privacybeleid - Sitemap - BTW: BE 0870.126.127
Webdesign by IDcreation 2010