Erkend door de Federale overheid onder het nummer 2547 en OCF-051
+32 3 645 66 55
Volg ons via Facebook Facebook
Opleidingen > Logistiek > Hoogwerker >
Hoogwerker
Hoogwerker 1

VOORWOORD:
Wij streven naar veiligheidspreventie binnen uw onderneming en op de openbare weg.

De lessen starten meestal rond 08.00 uur en eindigen om 16.30 uur en dit van maandag tot en met vrijdag. Op vraag kunnen opleidingen ook op zaterdag worden georganiseerd.

LOCATIE VAN DE OPLEIDINGEN:

In ons magazijn is het mogelijk om met een schaarlift te werken alle andere  types van hoogwerker worden enkel op locatie georganiseerd.

Indien de opleiding bij uw firma plaatsvindt, dienen wij u voorafgaandelijk te vragen ons te bevestigen dat u een lokaal ter beschikking heeft voor het theoretische gedeelte van de opleiding. Er dient voldoende ruimte te zijn voor het geven van deze opleiding en het afnemen van het examen en dit naargelang het aantal deelnemers aan de cursus. Wij hebben eveneens voldoende praktijkruimte nodig om de praktische proeven op uit te voeren, waarbij wij een parcours uitstippelen.

Ook dienen er voldoende machines aanwezig te zijn, afhankelijk van de opleiding. Indien u wenst dat de praktische opleiding gegeven wordt met uw toestel zouden wij u willen vragen ons tijdig op de hoogte te brengen van het type van toestel waarover u beschikt. Dit kan verder telefonisch in detail worden overlegd.

De bovenvermelde punten kunnen wij verder telefonisch of per e-mail bespreken, waarna u dit schriftelijk op uw bestelbon kan bevestigen.

BASISPRINCIPES OPLEIDINGEN:

HOREN --> ZIEN --> DOEN

De instructeur doet een oefening voor.
2 leerlingen doen deze na.
De instructeur geeft dan opdracht aan 1 leerling om te oefenen. De andere leerling kijkt toe en corrigeert.
Wij werken met een maximum van 2 à 3 kandidaten per voertuig waardoor wij over de capaciteit beschikken van minimum 12 kandidaten per dag.

INHOUD VAN DE OPLEIDING:

U gelieve hierna een detail te willen vinden van de opleiding zelf die altijd bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Belangrijk voor de opleiding van 1 dag is dat de kandidaat al met zulk toestel gereden heeft. In onze opleiding wordt speciaal aandacht geschonken aan detectie en preventie van moeilijkheden, ongevallen en veiligheid voor de gebruiker en de werkomgeving. Wij werken in een reëel oefenparcours. De homologatie van de attesten gebeurd aan de hand van een door ons opgegeven werktoepassing die zij zonder ernstige opmerkingen van onzentwege moeten volbrengen. Aantal deelnemers per groep 1 -> 8 (max.12 )

Opleidingsduur
1 dag (met ervaring)
2  dagen (zonder ervaring)

Theorie
- verantwoordelijkheid/ aansprakelijkheid
- Veiligheid/preventie (VCA)
- Wetgeving (ARAB/ARBO)
- Rijden in een beperkte ruimte
- beladings diagrammen
- hefdiagram
- Afsluiten van de dagtaak

Praktijk
- Bediening toestel
- Startcontrole
- Rijden in een beperkte ruimte
- werken op hoogte
- Einde dagtaak 
-  wat te doen bij ongevallen

ATTESTEN:
Na de opleiding krijgen de kandidaten een attest van de gevolgde opleiding. Dit attest heeft een geldigheidsduur van 5 jaar en kan daarna mits een kleine herkeuring verlengt worden met 5 jaar. Dit conform de codex die bepaalt dat de competentie van werknemers op gezette tijdstippen moet gecontroleerd worden.

Kandidaten die niet slagen voor de test kunnen kiezen tussen een extra opleidingsdag om alsnog een attest te bekomen of een certificaat met vermelding van de geziene leerstof en het behaalde niveau tijdens de opleiding.
Terug
Merksemse Rijschool - Tel.: +32 3 645 66 55 - Fax: +32 3 645 49 69 - - BTW: BE 0870.126.127
Webdesign by IDcreation 2010