<
Opleidingen > Logistiek > Heftruck >
Heftruck
Heftruck 1


LOCATIE VAN DE HEFTRUCK OPLEIDINGEN:
Opleidingen tot heftruck chauffeur kunnen in ons magazijn georganiseerd worden als ook bij u als  bedrijf/opdrachtgever.

Opleiding op verplaatsing
Indien de opleiding bij uw firma plaatsvindt, dienen wij u voorafgaandelijk te vragen ons te bevestigen dat u een lokaal ter beschikking heeft voor het theoretische gedeelte van de opleiding. Er dient voldoende ruimte te zijn voor het geven van deze opleiding en het afnemen van het examen en dit naargelang het aantal deelnemers aan de cursus. Wij hebben eveneens voldoende praktijkruimte nodig om de praktische proeven op uit te voeren, waarbij wij een parcours uitstippelen.

Ook dienen er voldoende machines aanwezig te zijn, afhankelijk van de opleiding. Indien u wenst dat de praktische opleiding gegeven wordt met uw toestel willen wij u vragen ons tijdig op de hoogte te brengen van het type van toestel waarover u beschikt. Dit kan verder telefonisch in detail worden overlegd.

De bovenvermelde punten kunnen wij verder telefonisch of per e-mail bespreken, waarna u dit schriftelijk op uw bestelbon kan bevestigen.

 BASISPRINCIPES OPLEIDINGEN:

HOREN --> ZIEN --> DOEN

De instructeur doet een oefening voor.
2 leerlingen doen deze na.
De instructeur geeft dan opdracht aan 1 leerling om te oefenen. De andere leerling kijkt toe en corrigeert.
Wij werken met een maximum van 2 à 3 kandidaten per voertuig waardoor wij over de capaciteit beschikken van maximum12 kandidaten per dag.

INHOUD VAN DE OPLEIDING:

 

De opleiding zelf bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte gegeven net zoals de AV-004 & IS-001 norm. Belangrijk voor de opleiding van 1 dag is dat de kandidaat al ervaring heeft. In onze opleiding wordt speciaal aandacht geschonken aan detectie en preventie van moeilijkheden, ongevallen en veiligheid voor de gebruiker en de werkomgeving. Wij werken in een reëel oefenparcours. De examinering gebeurt aan de hand van een door ons opgegeven theoretische en praktische test die de kandidaten zonder ernstige opmerkingen van de docent moeten volbrengen. Aantal deelnemers per groep 1 -> 8 (max.12 )

Opleidingsduur
1 dag  (met ervaring)
2 of meer dagen (zonder ervaring)

Theorie
- verantwoordelijkheid/ aansprakelijkheid
- Veiligheid/preventie (VCA)
- Wetgeving (Codex/ARBO)
- Rijden in een magazijn
- Laad en los diagrammen
- Laden van een elektrisch toestel
- Afsluiten van de dagtaak

Praktijk
- Bediening toestel
- Startcontrole
- Rijden in een beperkte ruimte
- Stapelen van pallets:
· op de grond
· op een stelling
· in een vrachtwagen
· in een container
- Rijden op een helling
- Einde dagtaak

+ gebruik van verschillende
+ stapelsystemen.
+ rijden tussen palletstellingen
+ hanteren van pallets
+ gebruiken van verschillende lasten
+ gebruiken van voorzetstukken
+ wat te doen bij ongevallen

ATTESTEN:
Na de opleiding krijgen de kandidaten een attest van de gevolgde opleiding. Dit attest heeft een geldigheidsduur van 5 jaar en kan daarna mits een kleine herkeuring verlengt worden met 5 jaar. Dit conform de codex die bepaalt dat de competentie van werknemers op gezette tijdstippen moet gecontroleerd worden.

Kandidaten die niet slagen voor de test kunnen kiezen tussen een extra opleidingsdag om als nog een attest te bekomen of een certificaat met vermelding van de geziene leerstof en het behaalde niveau tijdens de opleiding.

Terug
Merksemse Rijschool - Erkenningsnummer M.O.W.: 2547 - Tel.: +32 3 645 66 55 - Fax: +32 3 645 49 69 -
Algemene voorwaarden - Privacybeleid - Sitemap - BTW: BE 0870.126.127
Webdesign by IDcreation 2010